





Opis
Polmak Makaron Tradycyjny 4-Jajeczny Krajanka - 250g
Polmak Makaron Tradycyjny 4-Jajeczny Krajanka to produkt wytwarzany według tradycyjnej receptury, zawierający 4 jajka na każdy kilogram mąki. Dzięki temu makaron charakteryzuje się intensywnym smakiem i złocistym kolorem. Idealny do zup, dań z sosami oraz innych potraw kuchni domowej.
Składniki
Składniki: jaja, mąka pszenna makaronowa, woda, przyprawa- kurkuma
Wartości odżywcze na 100 g
Składnik | Wartość |
---|---|
Wartość energetyczna | 1636 kJ / 391 kcal |
Tłuszcz | 3,4 g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 76 g |
– w tym cukry | 0,3 g |
Błonnik | 2,6 g |
Białko | 13 g |
Sól | 0 g |
Sposób przygotowania
Makaron wrzucić do osolonego wrzątku (1 litr wody na 100 g makaronu) i gotować przez 6–8 minut, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu odcedzić i podawać jako dodatek do zup lub dań głównych.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Charakterystyka Produktu
Forma | Nitki |
Data ważności | przynajmniej 1 rok od momentu zakupu |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.