





Opis
Polmak Makaron Przepiórczy Kluski - 250g
Polmak Makaron Przepiórczy Kluski to wyjątkowy produkt wyrabiany z 12 jaj przepiórczych na 1 kg mąki, co nadaje mu charakterystyczny smak i wartość odżywczą. Dzięki zawartości jaj przepiórczych, makaron ten jest bogaty w fosfor, cynk i żelazo. Polecany szczególnie dla osób uczulonych na białko jaja kurzego, gdyż w większości przypadków nie powoduje reakcji alergicznych. Idealny jako dodatek do zup oraz dań dla dzieci.
Składniki
- Mąka pszenna makaronowa
- Jaja przepiórcze
- Woda
- Przyprawa: kurkuma
Wartości odżywcze na 100 g
Składnik | Wartość |
---|---|
Wartość energetyczna | 1556 kJ / 372 kcal |
Tłuszcz | 2,5 g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 74 g |
– w tym cukry | 2,5 g |
Białko | 12 g |
Sól | 0,01 g |
Sposób przygotowania
Makaron wrzucić do osolonego wrzątku (1 litr wody na 100 g makaronu) i gotować przez 6–8 minut, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu odcedzić i podawać jako dodatek do zup lub dań głównych.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Charakterystyka Produktu
Forma | Nitki |
Data ważności | przynajmniej 1 rok od momentu zakupu |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.